Lidé, kteří třídí odpad, se sdružují i na Facebooku

EURO P.R.

Lidé, kteří třídí odpad, mají svou stránku i na Facebooku. Do zájmové skupiny se sloganem ?Třídím odpad a nestydím se za to? se jich již zapojily zhruba čtyři stovky zájemců. Stránka vznikla v rámci projektu ?Čistá obec, čisté město, čistý kraj?, který zaštiťuje společnost EKO-KOM, a.s., jenž v České republice zaštiťuje systém zpětného odběru a využití odpadových obalů.

?Stránka na Facebooku, kde se sdružují příznivci třídění odpadu, si získává stále další členy. Pravidelně zde aktualizujeme informace a přinášíme novinky z oblasti odpadového hospodářství i o našich speciálních akcích, kterou byla např. i Ekojízda v královéhradecké lince MHD. Tam mohli školáci jedoucí ráno do školy soutěžit formou kvízu o věcné ceny,? řekl Tomáš Pešek, regionální manažer firmy EKO-KOM, a.s.

Zájmová skupina ?Třídím odpad a nestydím se za to? na Facebooku má na čtyři stovky přátel. Stránka byla spuštěna loni a zaznamenala již desítky tisíc zobrazení. Kromě aktuálních informací o třídění odpadu, přináší i nejrůznější zajímavosti s touto tematikou. Pomocí sociální sítě, která si získává stále více příznivců, se dostávají novinky a zprávy k dalším lidem, kteří tak vidí, že třídění a recyklace odpadu mají smysl.

V Královéhradeckém kraji podle průzkumů třídí odpad tři ze čtyř jeho obyvatel. Průměrný Čech loni vytřídil 36,6 kilogramu papíru, plastů, skla a nápojových kartonů. Celková míra recyklace obalů se tak v Česku za loňský rok zvýšila o více než šest procent. Možnost třídit odpady má 10,4 milionu lidí, tedy asi 98 procent populace v Česku.

Více informací k projektu společnosti EKO-KOM, a.s. který je realizován ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, je možné najít na internetových stránkách www.cistykraj.cz. Se správným tříděním odpadu může pomoci lidem web www.jaktridit.cz.

Kontakt:
Tomáš Pešek, regionální manažer EKO-KOM, a.s.
Tel.: 721 562 554, E-mail: pesek@ekokom.cz