Hradec Králové opět třídí barevné a bílé sklo

EURO P.R.


Bílé a barevné sklo mohou lidé v Hradci Králové opět třídit zvlášť do nádob k tomu určeným. Krajské město díky tomu vylepší svůj systém sběru odpadů, který tak bude efektivnější a umožní lepší zpracování vytříděných odpadů. Třídění barevného a bílého skla usnadňuje jeho recyklaci a další zpracování.
?Hradec Králové před devíti lety sběr skla sjednotil, v roce 2008 se ale tato situace stala pro město neúnosnou, a tak se znovu vrátilo v pilotním projektu k oddělenému sběru čirého neboli bílého skla do samostatných nádob. Jelikož se projekt osvědčil, město ho nyní ve spolupráci se společností EKO-KOM, a.s. dále rozšířilo ? nakoupilo pět desítek nových dělených kontejnerů a další zvláštní nádoby na třídění skla,? řekl Tomáš Pešek, regionální manažer firmy EKO-KOM, a.s., která v České republice zaštiťuje systém zpětného odběru a využití odpadových obalů.
Kontejnery, do kterých mohou lidé sklo třídit, byly doplněny na jednotlivá stanoviště. Cílem tohoto opatření je vylepšit systém sběru a třídění odpadů a docílit při třídění skla průměrných hodnot dosahovaných v rámci Královéhradeckého kraje. Na možnost třídit bílé a barevné sklo upozorňovaly obyvatele Hradce Králové například letáky a samolepky, které jsou umístěny přímo na zelených a bílých sběrových nádobách.

Do zeleného kontejneru je možné vhazovat barevné sklo, například lahve od vína, alkoholických i nealkoholických nápojů. Patří do něj rovněž tabulové sklo z oken a výplní dveří. Do bílého kontejneru se naopak dává sklo čiré, tedy sklenice od kečupů, marmelád či zavařenin a rozbité skleničky. Do těchto nádob nepatří keramika a porcelán. Zelené a bílé nádoby nejsou rovněž určené pro sběr autoskel, zrcadel nebo drátovaného, zlaceného a pokoveného skla, které patří do sběrného dvora.
Více informací k projektu společnosti EKO-KOM, a.s. který je realizován ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, je možné najít na internetových stránkách www.cistykraj.cz. Se správným tříděním odpadu může pomoci lidem web www.jaktridit.cz.

Kontakt:
Tomáš Pešek, regionální manažer EKO-KOM, a.s
Tel.: 721 562 554, Eml.: pesek@ekokom.cz