Zábavné hry na krajských dožínkách pokračují v tradici

EURO P.R.


Dvoudenní program krajských Dožínek v Hradci Králové doplní také Barevný den plný her. Tradiční akci na podporu správného třídění odpadů pořádají společnosti EKO-KOM, a.s., ASEKOL s.r.o. a ELEKTROWIN a.s. ve spolupráci s Centrem evropského projektování ve dnech 14. a 15. září. Pro děti i dospělé jsou připraveny zábavné hry a soutěže.
?Děti se nejsnáze učí formou hry, proto již po několikáté pořádáme Barevný den plný her, a to nejen v Hradci Králové. Program ale není určen výhradně dětem, i dospělí se tu mohou ledasčemu přiučit a dostat odpovědi na své otázky o správném třídění odpadů,? řekl Tomáš Pešek, regionální manažer firmy EKO-KOM, a.s., která v České republice zaštiťuje systém zpětného odběru a využití odpadových obalů.
Společnost EKO-KOM ve spolupráci se společnostmi Asekol a Elektrowin připravili pro návštěvníky zážitkové atrakce zaměřené na téma třídění odpadů a zpětný odběr vyřazených elektrozařízení. Návštěvníci dožínek a zejména děti si budou moci vyzkoušet skládání maxidomina, zasoutěžit si ve znalostech o třídění odpadů, zaskákat na trampolíně, zahrát si hru Člověče, šup do sběrného dvora a vyřádit se ve skákacím hradu ve tvaru rychlovarné konvice.
?Na projektu ?Čistá obec, čisté město, čistý kraj? podporující třídění odpadů se podílí Královehradecký kraj i Centrum evropského projektování. Chci obyvatelům Královéhradeckého kraje poděkovat, že se třídění odpadů věnují a také obcím, že se zapojují do systému sběru tříděného odpadu a jeho následné recyklace,? uvedla projektová manažerka Centra evropského projektování Dana Vostřezová.

Podobně hovoří i radní Královéhradeckého kraje, zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Jan Tippner. ?Královéhradecký kraj třídění odpadů podporuje na všech úrovních a Barevný den plný her je zcela určitě aktivitou, která může veřejnost neformálně a zábavně informovat o systému nakládání s odpady. Osobně se na Barevný den těším, protože příležitostí pobavit se tam bude více než dost,? řekl Tippner.
Krajské dožínky se letos konají 14. a 15. září v prostorách Flošny a před Všesportovním stadionem v Malšovicích.
Více informací k projektu společnosti EKO-KOM, a.s. který je realizován ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, je možné najít na internetových stránkách www.cistykraj.cz. Se správným tříděním odpadu může pomoci lidem web www.jaktridit.cz.