Pětadvacet nových kontejnerů na tříděný odpad míří do Špindlu

EURO P.R.


Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn je jedním z měst, která se zapojila do projektu Čistá obec, čisté město, čistý kraj a aktivně spolupracuje na systému třídění odpadů. Do Špindlerova Mlýna teď míří pětadvacet nových kontejnerů, které rozšíří síť sběrných nádob na tříděný odpad.

S dovybavením měst nádobami na tříděný odpad pomáhá společnost EKO-KOM, která obcím zdarma zapůjčuje barevné kontejnery. EKO-KOM je organizace provozující celorepublikový systém, který zajišťuje třídění, recyklaci a využití odpadů z obalů. ?Spolupráce s EKO-KOMem je na dobré úrovni. Daří se zvyšovat počet stanovišť na tříděný odpad a můžeme tak říci, že Špindlerův Mlýn je v třídění odpadu úspěšný,? tak vidí spolupráci s EKO-KOMem ve městě. Město nyní sběrnou síť posílí o deset nových kontejnerů na papír, o šest kontejnerů na plast, o osm nádob na bílé sklo a o jeden kontejner na sklo barevné.
?Cílem projektu Čistá obec, čisté město, čistý kraj je vytvořit funkční a efektivní systém sběru využitelných složek komunálních a obalových odpadů. V Královéhradeckém kraji na něm spolupracujeme s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje, společností ASEKOL a Centrem evropského projektování. Obcím, které jsou do tohoto projektu zapojeny, propůjčujeme na základě jejich žádosti nádoby pro sběr papíru a plastů a zvony pro sběr bílého a barevného skla,? vysvětluje Tomáš Pešek, regionální manažer EKO-KOM a.s.
V rámci projektu ? stejně jako v minulých letech ? bojují obce i letos o finanční odměny v soutěži třídění odpadů. Město Špindlerův Mlýn je ve své kategorii obcí od 300 do 2000 obyvatel prozatím na devatenácté příčce. Soutěž končí 31. prosince.