Odborník na recyklaci obalů "Tonda obal" příjde na "dividílkování"

Ve dnech 25. a 26. srpna se v Rychnově nad Kněžnou na Poláčkově náměstí uskuteční již osmý ročník Rychnovského divadelního jarmarku aneb Dividílkování v Rychnově nad Kněžnou. Stejně jako v minulých letech uvidíte na "Rychnovském jarmarku" divadelní představení, koncerty, ohňostroj, lití zvonů, vystoupení šermířů a dalších kumštýřů. Součástí programu pro veřejnost bude také výstava společnosti "Tonda Obal na cestách".
Výstava o zpracování a recyklaci obalů "Tonda Obal na cestách" návštěvníkům srozumitelnou formou odpovídá na otázky: Proč se třídí odpady? Co se třídí? a Jak se odpady recyklují? "Tato výstava navštívila s úspěchem již stovky základních škol po celé České republice," říká Martina Stejskalová ze společnosti EKO-KOM, a.s. Tonda Obal je postavička (maskot), která provází děti světem třídění a recyklace odpadů. Součástí programu je výklad lektora, hra "třídění odpadů", panely ukazující koloběhy odpadů (od vzniku až po recyklaci) a vzorky materiálů vyrobených recyklací odpadů.
Rychnov nad Kněžnou se zapojil do soutěže "Čistá obec", kterou vyhlásil Královéhradecký kraj ve spolupráci se společností EKO-KOM, a.s. Tato soutěž je součástí krajského projektu na podporu třídění odpadů "Čistá obec, čisté město, čistý kraj".
Rychnov nad Kněžnou se s celkovou výtěžností 6,6 kg vytříděného odpadu na obyvatele, prozatím umístil na pomyslném šestapadesátém místě průběžných výsledků soutěže.