Vítěz stráví vikend v hotelu Safari v ZOO Dvůr Králové

V rámci krajské kampaně "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" na podporu třídění a recyklaci odpadů byla vyhlášena soutěž pro základní školy Královéhradeckého kraje "Třídíme s Nikitou!"
Základní školy Královéhradeckého kraje se mohou přihlásit do soutěže "Třídíme s Nikitou!" Soutěže se mohou zúčastnit školní týmy, které vytvoří návrh kampaně, která bude mít za cíl upozornit na problematiku třídění odpadů své okolí - rodiče, kamarády, spolužáky a následně tuto svoji představu co nejlépe uskuteční.
"Smyslem soutěže je zejména vytvořit, prohloubit povědomí o třídění odpadů a jeho významu u žáků základních škol," říká regionální manažer společnosti EKO-KOM pan Tomáš Pešek. Zároveň rozvíjet jejich tvůrčí schopnost, představivost, orientaci
a samostatnost při výběru informačních zdrojů a shromažďování dat.
Na návrhu bude hodnocena nápaditost, promyšlenost, grafické ztvárnění, ilustrace, slogan, heslo, které by mělo vtipně vystihnout hlavní sdělení a dále se bude hodnotit realizace návrhu.
Přihlášené školy budou rozděleny do skupin podle obcí s rozšířenou působností (15). Z každé této skupiny bude vybrána nejlepší práce, která bude oceněna koši pro třídění odpadů. Absolutní vítěz, který bude vybrán ze vniklé skupiny 15 prací pojede na víkendový pobyt do hotelu Safari v ZOO Dvůr Králové. "Vítěz se v ZOO dostane do míst, které nejsou přístupné pro veřejnost," doplňuje paní Myslivečková z oddělení propagace Královédvorské ZOO.
Nikita je papoušek ara ze ZOO Dvůr Králové, který se v loňském roce stal maskotem projektu. Zvolen byl záměrně -z důvodu barevnosti, jeho pestré zabarvení - žlutá, modrá, zelená - odpovídá barvám kontejnerů na sběr plastů, papíru a skla.

Kompletní pravidla soutěže a předběžná přihláška je na www.cistykraj.cz.