Úředníci a pedagogové třídili odpad

M.C.O.M.


3. října proběhl na ZŠ Úpice-Lány seminář na téma třídění a recyklace odpadů, který byl určen pro pracovníky odborů životních prostředí městských/obecních úřadů a pedagogy. Po celý tento den byla na škole přítomna pojízdná výstava společnosti EKO-KOM, a.s. "Tonda Obal na cestách", která formou her a zábavných kvizů učí děti i dospělé poznávat jednotlivé druhy odpadů a správně je třídit.

Účastníci semináře se dozvěděli informace ze systému EKO-KOM, a.s. týkající se nových sazebníků odměn, výkaznictví a změn bonusových složek. Dále byly rozebírány možnosti třídění nových komodit, zejména nápojových kartonů a možnosti separace bílého skla. "Informace o sběru nápojových kartonů považuji za zajímavé, určitě se budeme v naší obci touto problematikou dále zabývat", řekl starosta obce Jívka Jiří Gangur.

Na semináři byly představeny nové prvky krajské komunikační kampaně zejména prosklený kontejner a nové soutěže pro děti Královéhradeckého kraje. Obcím byla nabídnuta podpora v propagaci odpadového hospodářství a šíření osvětových informací z oblasti třídění odpadů.

Každý účastník semináře obdržel balíček společnosti EKO-KOM, a.s. s metodickými pomůckami a materiály pro výuku nejen ve školách. "Jsem velice ráda, že jsem se semináře zúčastnila a doufám, že takovýchto akcí pro nás pedagogy bude více. Také materiály, které jsem obdržela mi přijdou velice užitečné a myslím, že mohou příjemnou formou dětem objasnit problematiku třídění odpadů", sdělila nám učitelka ze ZŠ Rtyně v Podkrkonoší Helena Šrůtková.

Seminář byl zakončen návštěvou pojízdné výstavy společnosti EKO-KOM, a.s. Účastníci semináře si mohli vyzkoušet své znalosti a dovednosti z třídění odpadů. Na dotazy odpovídal a jak správně třídit radil přímo "Tonda Obal".

foto1 foto2 foto3 foto4